Goedkope zonnepanelen kopen voor je dak of tuin

Inhoud

Zonnepanelen zijn goedkoper dan ooit. Daarom is het nu de perfecte tijd om ze te kopen. In dit artikel geven we 5 redenen waarom elk dak in Nederland vol zou moeten liggen met zonnepanelen, hoe je aan goedkope zonnepanelen komt en hoe je kosten kunt besparen met subsidies en het terugvragen van de btw.

Lees ook: De belangrijkste vragen over zonnepanelen beantwoord.

Belangrijkste punten in dit artikel:

 • Twee belangrijke redenen om zonnepanelen te kopen zijn om geld te besparen op je energierekening en om de energietransitie te versnellen, zodat we de CO2-uitstoot kunnen terugdringen. Zeker nu Nederland noodgedwongen de kolencentrales moet inzetten.
 • Voor een set van 10 zonnepanelen inclusief installatie betaal je dan tussen de 4000 en 5700 euro. Dit levert zo’n 3000 kWh per jaar op, wat genoeg is voor een gemiddeld huishouden.
 • Je kunt al beginnen met een set van 4 zonnepanelen. Een set van 4 goedkope zonnepanelen kost zo’n 2800 euro inclusief installatie en omvormer.
 • Als je zonnepanelen koopt, heb je recht op btw-teruggave als je je aanmeldt als ondernemer (wat je wordt als je energie terug gaat leveren en daar geld mee verdient).
 • Wil jij ook goedkope zonnepanelen op je dak, op je terras of in je tuin? BC-Zonnepanelen installeert zonnepanelen in een straal van 40 km rondom Nieuwerkerk aan den IJssel.
Goedkope zonnepanelen kopen voor je dak of tuin BC-Zonnepanelen

5 redenen om goedkope zonnepanelen te kopen

De belangrijkste reden om in zonnepanelen te investeren, is het milieu. Althans, dat vinden wij. Wij geloven dat de energietransitie betaalbaar moet zijn voor iedereen. Daarom biedt BC-Zonnepanelen ook goedkope zonnepanelen aan.

Hieronder volgen 5 redenen waarom er zonnepanelen op elk dak in Nederland zouden moeten liggen. Of ze nu goedkoop zijn of duur, dat maakt niet eens zoveel uit. Zolang er maar voor elk huishouden in Nederland een betaalbare optie is!

1. Goedkope zonnepanelen maken de energietransitie haalbaar

Zonne-energie is beter voor het milieu dan fossiele brandstoffen, zoals gas en olie. Dat weten we allemaal. Met zonnepanelen kun je je CO2-uitstoot met ongeveer 80% terugdringen. Best een aardige besparing!

Dat is ook wel nodig, want de opwarming van de aarde is en blijft een constante bedreiging. Als iedereen zonnepanelen had, konden we er samen aan werken om onze uitstoot drastisch te verminderen.

Maar daarvoor moeten ze wel betaalbaar zijn. Goedkope zonnepanelen zijn dus belangrijk om de transitie naar een duurzame economie ook echt haalbaar te maken. Niet iedereen heeft namelijk het kapitaal om te investeren in dure zonnepanelen.

2. Met zonnepanelen bespaar je geld op je energierekening 

Ten tweede bespaar je met het opwekken van je eigen zonne-energie een hoop geld op je energierekening.

Je kunt zelfs verdienen aan je zonnepanelen door het teveel aan opgewekte zonne-energie terug te leveren aan het net. Zo kun je je maandelijkse energierekening nog verder omlaag brengen.

Lees meer over de regels met betrekking tot salderen en over de mogelijke veranderingen vanaf 2025.

3. Met zonnepanelen worden we minder afhankelijk van fossiele brandstoffen, zoals gas 

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie. Het helpt ons allemaal om minder afhankelijk te worden van fossiele brandstoffen, waaronder olie en gas. Dit is nu steeds belangrijker aan het worden aangezien we in het bijzonder af willen van Russisch gas.

Voor de komende winter van 2023/2024 hebben we genoeg gas, maar we merken nu al de hoge prijzen voor olie en gas door de onzekerheid over de oorlog in Oekraïne.

Bovendien zijn de wereldreserves van deze brandstoffen beperkt, dus het is belangrijk dat we zo snel mogelijk overstappen op hernieuwbare energiebronnen. Zonnepanelen zijn een goede manier
om hieraan bij te dragen.

4. Zonnepanelen zijn enorm eenvoudig te onderhouden 

Zonnepanelen zijn eenvoudig te installeren en onderhouden. Je kunt ze zelfs op eigen houtje installeren, al raden we dat niet per se aan. Het is altijd beter om een erkende installateur te gebruiken, daarom helpt BC-Zonnepanelen je graag bij het installeren van zonnepanelen. 

Je hoeft je zeker geen zorgen te maken over het onderhoud, want zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig. Wel moet je even weten hoe je ze precies schoonmaakt, maar dat vertellen we je graag.

5. Zonnepanelen passen op allerlei soorten oppervlakten 

Ten vijfde zijn er veel verschillende soorten zonnepanelen beschikbaar, dus je kunt altijd een set vinden die bij je past. Er zijn sets die geschikt zijn voor daken, tuinen en terrassen. Je kunt zonnepanelen zowel op schuine als op platte daken laten installeren.

 Wil je meer weten over welke soort zonnepanelen het best bij jouw situatie past? Neem gratis contact op onze experts.

Doe nu de dakscan!

Of doe de dakscan en ontdek direct hoeveel zonnepanelen je nodig hebt en hoeveel je daarmee kunt besparen.

Goedkope zonnepanelen kopen voor je dak of tuin BC-Zonnepanelen

Top 10 voordelen van zonnepanelen

Een snel overzicht van de belangrijkste voordelen van zonnepanelen:

 1. Zonnepanelen helpen bij het terugdringen van je CO2-uitstoot met ongeveer 80%.
 2. Dankzij het gebruik van zonnepanelen gaat je maandelijkse energierekening flink omlaag.
 3. Dankzij zonnepanelen worden we minder afhankelijk van fossiele brandstoffen, waaronder olie en gas.
 4. Zonnepanelen zijn eenvoudig te installeren; de installateurs van BC-Zonnepanelen nemen je al het zware werk uit handen.
 5. Er zijn veel verschillende soorten zonnepanelen beschikbaar, dus je kunt altijd een set vinden die bij jouw huis, tuin, schuurtje of grond past.
 6. Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig en ze zijn makkelijk schoon te maken.
 7. Zonnepanelen zijn duurzaam en gaan lang mee: ze hebben een levensduur van 25 jaar.
 8. Je kunt al beginnen met het opwekken van zonne-energie met slechts 1-4 zonnepanelen.
 9. Zonnepanelen helpen bij het besparen van geld op de lange termijn.
 10. Dankzij goedkope zonnepanelen kan iedereen genieten van alle voordelen van zonnepanelen én meedoen met de verduurzaming van Nederland.

Wat kosten 10 zonnepanelen inclusief installatie?

Goedkope zonnepanelen heb je al vanaf een prijs van ongeveer 400-570 per paneel, inclusief installatie. Dit is een goede prijs voor een duurzaam product dat lang meegaat en schone energie produceert.

Voor een set van 10 zonnepanelen inclusief installatie betaal je dan tussen de 4000 en 5700 euro.

Btw terugvragen

Daar komt ook nog btw op, maar die kun je terugvragen. Hoe je dat doet? Dat leggen we je stap voor stap uit in deze handleiding voor het terugvragen van btw.

Goedkope zonnepanelen kopen voor je dak of tuin BC-Zonnepanelen

Hoe kan ik mijn huidige energierekening verlagen?

Naast het kopen van goedkope zonnepanelen, zijn er genoeg andere manieren waarop je je huidige energierekening kunt verlagen.

Denk bijvoorbeeld aan:

 • het isoleren van je huis,
 • het uitdoen van onnodige lichten,
 • het gebruik van natuurlijk licht,
 • het verkorten van de tijd in de douche,
 • het uitzetten van stromend water bij het scheren en tanden poetsen;
 • en het repareren van lekkende kranen.

Bestaan er subsidieregelingen voor zonnepanelen?

Ja, er zijn verschillende subsidieregelingen waar je gebruik van kunt maken. Zo kun je flink wat geld besparen op de aanschaf en installatie van zonnepanelen.

Informatie over deze regelingen vind je op de website van het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland)

Is het nog rendabel om zonnepanelen te plaatsen? 

Ja, het is nog steeds rendabel om zonnepanelen te plaatsen. Zonnepanelen helpen bij het besparen van geld op de lange termijn.

Je kunt ervoor kiezen om zonnepanelen te plaatsen op je dak, in je tuin of op je terras. Dit is en blijft een goede investering voor je toekomst!

Goedkope zonnepanelen kopen voor je dak of tuin BC-Zonnepanelen

Heeft een set van 4 goedkope zonnepanelen zin?

Ja, het is goed om minimaal vier zonnepanelen te plaatsen. Dit is genoeg om een goede hoeveelheid energie op te wekken, zeker voor één persoon.

Het is natuurlijk ook mogelijk om meer zonnepanelen te plaatsen, afhankelijk van je wensen en behoeften.

Wat kosten 4 goedkope zonnepanelen met omvormer? 

BC-Zonnepanelen installeert goedkope zonnepanelen al voor een prijs van ongeveer 450-570 per paneel inclusief installatie.

Een omvormer kost ongeveer 750-1200. Dus in totaal kost het ongeveer 2800 om 4 goedkope zonnepanelen met een omvormer te installeren.

Wat leveren 4 zonnepanelen op?  

Eén paneel van 350 Wp levert ongeveer 300 kWh per jaar op. Dus je kan verwachten dat je met vier zonnepanelen 1200 kWh per jaar opwekt.

Dit is niet genoeg om de gemiddelde huishouding te bedienen, aangezien een gemiddeld huishouden zo’n 3000 kWh per jaar verbruikt. Maar als je meer zonnepanelen plaatst, dan wek je natuurlijk ook meer energie op.

Je zou eventueel ook een combinatie van zonne-energie en grijze stroom (van kolen- en gascentrales) kunnen gebruiken.

Lees ook: Opbrengst zonnepanelen berekenen, zo doe je dat!

Goedkope zonnepanelen bij BC-Zonnepanelen

Zonne-energie biedt zoveel financiële en ecologische voordelen dat het zonde zou zijn als je daar geen gebruik van maakt! Vul vandaag nog de dakscan in om te zien hoeveel jij kunt besparen op je energierekening.

Vragen? Bel ons op 085-4444300 (bereikbaar tijdens kantooruren) of vul het contactformulier in, dan nemen we binnen één werkdag contact met je op.