Gratis zonnepanelen winnen in 2022!

Bij BC Zonnepanelen maak je regelmatig kans op gratis zonnepanelen. Onze missie is om groene energie te leveren aan iedereen. Daarom organiseren we gedurende het jaar winacties waarbij onze klanten hun volledige aankoopbedrag kunnen terugwinnen. Want klant blij = wij blij!

Gratis zonnepanelen en elektrische step

Op 1 december 2021 hebben we de familie Moesai uit Rotterdam blij mogen maken met gratis zonnepanelen. Daarnaast kregen al onze klanten, die via deze website minimaal 12 zonnepanelen aanschaften, een elektrische step cadeau. Deze actie geldt nog steeds in 2022!

Bekijk hier de spelvoorwaarden of scroll omlaag om te zien hoe je deel kunt nemen, de elektrische step ontvangt en kans maakt op gratis zonnepanelen.

Zonnepanelen Zuidplas

6 redenen waarom je gratis zonnepanelen wilt

Nou, de vraag is eigenlijk waarom zou je geen gratis zonnepanelen zou willen? Want de voordelen van zonnepanelen op je eigen dak zijn eindeloos. Hier volgen er zes.

1. Zonnepanelen worden steeds goedkoper

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen een stuk efficiënter geworden.

  • De prijs is in het afgelopen decennium wel 37% gedaald. In 2009 kostte het nog 3,60 euro per watt-piek en in 2021 was dat 1,45 euro. Een flink verschil dus.
  • Je kunt voor zo’n 3000 euro al een set van 6 zonnepanelen krijgen, wat genoeg is voor een eenpersoonshuishouden.

Dit bedrag is met aftrek van de btw, want die kun je terugkrijgen van de belastingdienst. We hebben daar een uitgebreid artikel over geschreven. Lees hier hoe je in 3 stappen je btw terug kunt krijgen.

2. Zonnepanelen dragen bij aan een groenere wereld

Mensen zonder zonnepanelen gebruiken stroom van ‘het net’. Dit wordt grijze stroom genoemd: elektriciteit die is opgewekt uit fossiele brandstoffen.

Fossiele brandstoffen zijn bijvoorbeeld steenkool en aardgas. Bij de verbranding van deze stoffen komt er CO2 vrij, mede-verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde. Ook zit er een limiet op deze bronnen, wat betekent dat ze op den duur opraken.

Hoe meer mensen zonnepanelen op hun dak hebben, hoe kleiner de totale CO2-uitstoot wordt in Nederland en hoe meer we bijdragen aan een groenere wereld vol duurzame energie.

3. Zonnepanelen verkleinen je CO2-voetafdruk

Het opwekken van je eigen zonne-energie verkleint je CO2-voetafdruk, ofwel je ‘carbon footprint’.

Je CO2-voetafdruk komt neer op wat je als huishouden uitstoot aan koolstofdioxide (CO2). Gemiddeld is dat zo’n 7,5 ton per jaar voor een tweepersoonshuishouden. En dat is alleen afkomstig van energieverbruik in huis en vervoer. Als je daarbij de CO2-uitstoot optelt wat afkomstig is van voeding, kleding en spullen, dan kom je op zo’n 20 ton uit.

Met zonnepanelen bespaar je rond de 0,46 kg CO2 per opgewekte kWh, vergeleken met grijze stroom. Dat is ongeveer 1,5 ton CO2 per jaar per set van 10 zonnepanelen voor een tweepersoonshuishouden. Alle kleine beetjes helpen, en 1,5 ton is een behoorlijk groot beetje.

Groene energie voor nu en later

4. Zonnepanelen vergroten je onafhankelijkheid

Door het opwekken van je eigen energie vergroot je je onafhankelijkheid. Je bent immers niet meer afhankelijk van het net! Bovendien kun je betaald worden voor het overschot dat je teruglevert aan het net. Stel, je genereert zo’n 3500 kWh per jaar, maar je verbruikt er maar 3000. Dan kun je het overschot terugleveren aan het net. Daar krijg je voor betaald.

5. Met zonnepanelen kun je een elektrische auto opladen

Behalve dat je met zonne-energie geld kunt verdienen, kun je ook een oplaadpunt voor elektrische auto’s aan je huis toevoegen. Met de zonne-energie die je overdag opwekt, laad je je elektrische auto op. Zo verduurzaam je je vervoer en help je luchtvervuiling tegen te gaan.

6. Gratis zonnepanelen maken iedereen blij!

Met gratis zonnepanelen ben je niet alleen in staat om je CO2-uitstoot te verkleinen en je rekeningen te verlagen, maar wordt je ook nog eens minder afhankelijk van het energienet! Dat noemen wij een win-win-win-situatie.
Gratis zonnepanelen (2)

Wat leveren gratis zonnepanelen op?

Wat je niet gebruikt aan opgewekte energie, kun je terugleveren aan het elektriciteitsnet. Daar krijg je tot 2023 22 cent per kWh voor. Dat is hetzelfde bedrag als wat je betaalt voor het afnemen van energie van het net.

Daarnaast bespaar je geld doordat je zelf gratis energie opwekt met de zon. Wel moet je in het begin een bedrag investeren, maar dat verdien je binnen 9-10 jaar terug – in het geval je geen gratis zonnepanelen wint, anders krijg je het bedrag direct terug. En vergeet niet dat je de btw kunt terugvragen van je zonnepanelen!

Enkele voorbeelden:

  • Stel, je koopt 6 zonnepanelen. Na teruggave van de btw kost dat rond de 3000 euro. De jaarlijkse opbrengst ligt rond de 300 euro, dus dan heb je ongeveer 10 jaar nodig om dat terug te verdienen.
  • Als je er 10 koopt, dan kost dat 4.500 euro. De opbrengst daarvan ligt rond de 500 euro per jaar. Dat komt erop neer dat je binnen 9 jaar je investering hebt terugverdiend. Daarna heb je nog eens 15 jaar gratis stroom, want de panelen gaan in totaal zo’n 25 jaar mee. Wel moet je misschien een nieuwe omvormer aanschaffen na 12 jaar. Die is 1500 euro, dus dan gaat er 1-2 jaar af.

De kwaliteit van zonnepanelen blijft echter stijgen, dus de voordelen worden alleen maar groter.

Hoe werken zonnepanelen?

Hoe wordt elektriciteit opgewekt door zonnepanelen? En werken ze wel in Nederland, waar het toch regelmatig regent en is bewolkt? Dat zijn veelgestelde vragen, waar we graag antwoord op geven.

Ja, zonnepanelen werken zeker in Nederland. Het enige wat ze nodig hebben is blootstelling aan daglicht. Het zonlicht dat op de zonnepanelen schijnt (ook al is het bewolkt) zorgt ervoor dat er elektrische stroom – gelijkstroom-energie genoemd – ontstaat tussen de halfgeleiders in de zonnecellen van de panelen.

Een omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom. Deze wisselstroom gaat vervolgens door het elektriciteitsnet in huis naar jouw apparaten en lichten.

Werken zonnepanelen wanneer het vriest?

Hoewel zonnepanelen efficiënter werken bij direct zonlicht, werken ze dus ook bij bewolking. Of het nu tropisch warm is of tien graden onder nul vriest, dat maakt niet uit.

Hoge temperaturen leiden niet tot een grotere hoeveelheid energie. Het enige wat zonnepanelen nodig hebben om energie te creëren is licht.

Werken zonnepanelen wanneer het donker is?

Nee, maar de elektriciteit die je overdag opwekt, kun je alsnog ’s nachts gebruiken. Tenminste, wanneer je meer opwekt dan wat je overdag gebruikt én de energie opslaat in een accu of batterij. Zo hoef je minder elektriciteit van het net te importeren en bespaar je flink geld op je rekeningen.

Gratis zonnepanelen

Hoe maak jij kans op gratis zonnepanelen?

Wil jij ook gratis zonnepanelen op je dak hebben? Doe dan de dakscan en vul je gegevens in. We zullen in 2022 regelmatig winacties houden, dus wie weet ben jij de volgende gelukkige! Het enige wat je nodig hebt is een eigen dak.

1. Doe de dakscan

Vul je adresgegevens in en check of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. Je hoeft enkel je postcode en huisnummer in te vullen en te checken of het adres klopt. Je ziet dan direct hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor jouw huishouden. Ook ontdek je hoeveel je per jaar bespaart aan energiekosten.

Een tweepersoonshuishouden dat 3000 kWh per jaar verbruikt, heeft bijvoorbeeld rond de 9 zonnepanelen nodig. Daarmee wordt er 720 euro per jaar bespaard.

2. Ontvang een persoonlijke offerte

Na het invullen van de dakscan nemen we contact met je op om een vrijblijvende offerte op maat voor je te maken. Een van onze adviseurs komt deze offerte bij je thuis toelichten. 

3. Maak kans op gratis zonnepanelen

Als je voor 1 februari 2022 akkoord gaat met de offerte, maak je kans op de terugbetaling van het aankoopbedrag – exclusief de plaatsingskosten.

4. Ontvang een elektrische step cadeau

Heb je 12 of meer zonnepanelen aangeschaft? Dan krijg je van ons ook nog eens een elektrische step cadeau! Dit is een step voor zowel jongeren (vanaf 16 jaar) als volwassen, en het is een leuke en handige manier om jezelf te verplaatsen over het fietspad.

Let er wel op dat je zelf de nodige verzekeringen, zoals een WA-verzekering, dient af te sluiten om veilig op weg te kunnen gaan. Je hebt geen rijbewijs of helm nodig. Bekijk hier meer informatie over de e-steps.

Betaal nooit meer voor je energie!

Hernieuwbare energie, waaronder zonne-energie, is de toekomst. Het afgelopen decennium is er een revolutie geweest in de markt voor zonnepanelen en zijn ze ongekend populair geworden.

Dit komt mede doordat de overheid de aanschaf van zonnepanelen heeft gestimuleerd met diverse subsidies en btw-teruggave. Bovendien zijn zonnepanelen vele malen efficiënter en goedkoper geworden.

Hoe meer we toewerken naar een duurzame toekomst, hoe meer we zelf de touwtjes in handen krijgen. Met zonnepanelen hoef je nooit meer te betalen voor elektriciteit van het net. Je bent niet meer afhankelijk van fossiele brandstoffen en je kunt je leven – en de wereld – letterlijk lichter maken!

Doe jij ook mee met deze groene revolutie? Bekijk dan nu of jouw dak geschikt is