Nieuws en blog

Lees hier al onze tips over zonnepanelen en laadpunten!

Afbouw salderingsregeling zonnepanelen

Nieuw wetsvoorstel afbouw salderingsregeling

Wanneer begint de afbouw van de salderingsregeling voor zonne-energie? Is het nieuwe wetsvoorstel al aangenomen? Hoe lang loopt de salderingsregeling nog? En blijven zonnepanelen nog wel rendabel wanneer je niet meer kunt salderen?

Iedereen met zonnepanelen of een interesse in zonnepanelen stelt zich nu deze vragen. In dit artikel geven we daar uitgebreid antwoord op.

Lees verder »
Problemen oplossen zonnepanelen

Top 5 problemen met zonnepanelen oplossen

In dit artikel helpen we je de top 5 problemen met zonnepanelen oplossen én leggen we je uit wat je kunt doen om die problemen te voorkomen in de toekomst.

Denk je erover om te investeren in zonnepanelen? Doen! Zonnepanelen gaan zo’n 25 jaar mee en geven over het algemeen zeer weinig problemen.

Lees verder »
zonnepanelen schuin dak

Zonnepanelen op een schuin dak: dit moet je weten

Zonnepanelen op een schuin dak zijn in veel gevallen gunstiger dan panelen op een plat dak. Je moet alleen wel wat dingen weten voordat je ze koopt. In dit artikel geven we je alle nodige informatie: het rendement ten opzichte van een plat dak, de ideale hellingshoek, de nodige montagesystemen en meer.

Lees verder »
zonnepanelen plat dak

Zonnepanelen op een plat dak? Slim! Dit is waarom

Wil je zonnepanelen (laten) plaatsen op een plat dak? Dat kan heel goed! Vaak is het rendement hoger dan bij een schuin dak, afhankelijk van de richting van dat dak. In dit artikel lees je alles over het rendement van zonnepanelen op een plat dak, de ideale hellingshoek, de benodigde montagesystemen en meer.

Lees verder »
goedkope zonnepanelen

Goedkope zonnepanelen kopen voor je dak of tuin

Zonnepanelen zijn goedkoper dan ooit. Daarom is het nu de perfecte tijd om ze te kopen. In dit artikel geven we 5 redenen waarom elk dak in Nederland vol zou moeten liggen met zonnepanelen, hoe je aan goedkope zonnepanelen komt en hoe je kosten kunt besparen met subsidies en het terugvragen van de btw.

Lees verder »

Hoe moet je je zonnepanelen verzekeren?

Zonnepanelen gaan soms wel 30 jaar mee, maar wat als er iets gebeurt? Wat als zware hagel ze beschadigt? Of als je zonnepanelen gestolen worden? Krijg je dan de kosten vergoed? In dit artikel lees je alles over zonnepanelen verzekeren.

Lees verder »

Zonnepanelen huren of kopen: wat is beter?

Zonnepanelen huren of kopen? Wat is de juiste beslissing? Dat ligt volledig aan jouw financiële situatie en woonsituatie. In dit artikel bespreken we daarom de voordelen en nadelen van zowel kopen als huren, zodat je een weloverwogen besluit kunt nemen.

Lees verder »

Wanneer kunnen wij geen zonnepanelen plaatsen?

Op de meeste dagen en in de meeste situaties is het voor ons geen probleem om zonnepanelen te plaatsen. Maar er zijn weersomstandigheden en situaties waarin we dit niet kunnen doen. Denk aan onweer, harde wind, sneeuw en ijzel, hevige regenval, extreem lage of extreem hoge temperaturen.

Lees verder »

Zonnepanelen in Zuidplas laten installeren

Wil je zonnepanelen in Zuidplas laten installeren? Een goede keuze! De gemeente Zuidplas zet stevig in op het verduurzamen van de stad. Lees in dit artikel wat voor financiële ondersteuning je kunt krijgen voor het laten installeren van zonnepanelen.

Lees verder »
Belangrijkste vragen zonnepanelen

De belangrijkste vragen over zonnepanelen beantwoord

Zonnepanelen, je ziet ze steeds meer en het lijkt wel alsof iedereen overstapt naar groene energie. Zou het dan toch ook iets voor jou zijn? In dit artikel beantwoorden we de belangrijkste en meest gestelde vragen over het investeren in zonnepanelen. Wel zo handig als je een investering in zonnepanelen overweegt!

Lees verder »