Wifi installeren omvormer

Inhoudsopgave

Wifi installeren met SolarEdge     

Wifi installeren met GoodWe

Neem contact op met BC-Zonnepanelen    

Storingen met zonnepanelen oplossen handleiding BC-Zonnepanelen (1)

Wifi installeren met SolarEdge

 1. De wifi bij SolarEdge stel je in door de MySolarEdge monitoring app te openen op je smartphone of tablet. Klik op de drie streepjes linksboven, dan verschijnt er een menu met opties.
 2. Vervolgens klik je op Omvormer Communicatie om je wifi-instellingen te configureren. Kies een ander wifi-netwerk of wijzig je wachtwoord.
 3. Er zit een sticker met een QR-code aan de rechterkant van de omvormer. Scan deze indien je die nog niet hebt gescand. Heb je hem al eens eerder gescand? Klik dan op Doorgaan met de laatste gescande QR-code.
 4. Linksonder de omvormer zit een rode schakelaar. Klik deze naar links en laat meteen weer los. Houd je hem per ongeluk meer dan 1 seconde in? Dan activeer je een ander commando die je nu niet nodig hebt.
 5. Klik op CONFIGUREER onderaan het venster zodra je bent verbonden met de omvormer.
 6. In dit venster zie je alle beschikbare wifi-netwerken. Kies je eigen netwerk en voer je wachtwoord in. Klik vervolgens op AANSLUITEN en wacht tot je verbonden bent.
Storingen met zonnepanelen oplossen handleiding BC-Zonnepanelen (1)

Wifi installeren met GoodWe

Is de omvormer aangesloten op de zonnepanelen? Dan kun je deze nu koppelen aan de wifi. Daarvoor moet het wel overdag zijn, wanneer het groene lichtje brandt. Anders is de omvormer niet actief.

Wat heb je nodig?

 • Je hebt je smartphone nodig of een laptop met wifi
 • Je hebt het wachtwoord van je modem nodig
 1. Log uit bij je SEMS portal app. Ga naar Instellingen op je smartphone en selecteer de wifi.
 2. Maak verbinding met het netwerk van Solar-WiFi. Zorg ervoor dat je dichtbij de omvormer staat en gebruik het wachtwoord 12345678.
 3. Nu kun je de SEMS portal app openen en onderaan op Wifi Configuration klikken.
 4. Is de startknop van je omvormer groen? Klik dan op Next.
 5. Selecteer het netwerk van je internetprovider en voer je wachtwoord in. Gebruik je een verkeerd wachtwoord? Dan geeft het systeem helaas geen foutmelding, maar kun je geen verbinding maken. Let er dus goed op dat je het juiste wachtwoord invoert.
 6. Brandt het gele lampje nu? Dan is de configuratie gelukt.

Let hierop om problemen met SolarWifi op te lossen:

 • Wees er zeker van dat je dichtbij de omvormer staat. Kun je het netwerk niet vinden? Neem dan contact op met ons.
 • Schakelt je smartphone op 4G over? Klik dan op Mobiele gegevens uitzetten onder de geavanceerde instellingen op je telefoon.

Zie je het netwerk van SolarWiFi niet staan? Klik dan op het knopje waarbij Wifi Reload verschijnt. Houd het knopje ingedrukt. Als het goed is, is SolarWifi dan weer actief.

Neem contact op met BC-Zonnepanelen

Lukt het niet om de Wifi te installeren op je omvormer? Bel met onze experts. Bel ons op 085-4444300 (bereikbaar tijdens kantooruren) of vul het contactformulier in, dan nemen we binnen één werkdag contact met je op.