Zonnepanelen in Capelle aan den IJssel

Inhoudsopgave
  1. Waar kan ik de beste zonnepanelen kopen?
  2. Waar moet je om denken bij zonnepanelen?
  3. Wat kost het plaatsen van 10 zonnepanelen?
  4. Hoe vaak maak je zonnepanelen schoon?
  5. Is er een subsidie voor zonnepanelen in Capelle aan den IJssel?
Wil je zonnepanelen in Capelle aan den IJssel kopen Wie wij zijn? Wij zijn BC-Zonnepanelen: expert op het gebied van zonne-energie. Direct zonnepanelen laten installeren? Dat kan. Wij leveren panelen in een straal van 40 km rondom Nieuwerkerk aan den IJssel. Capelle valt daar ook onder! Doe onze gratis dakscan om te zien hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt. Dan zie je direct hoeveel geld je bespaart op jouw energierekening.  Belangrijkste punten in dit artikel:
 • Waar moet je om denken bij zonnepanelen? We helpen je bij het uitzoeken of jouw dak geschikt is, hoeveel zonnepanelen je nodig hebt en wat voor type omvormer je wilt.
 • Onderhoud aan zonnepanelen is niet regelmatig nodig; de regen doet het meeste werk. Toch raden wij aan om minstens één keer per jaar je zonnepanelen schoon te maken, zodat het rendement optimaal blijft.
 • Een set van 10 zonnepanelen kost rond de 5.500 euro. Daar zit 21% btw bij inbegrepen die je kunt terugvragen aan de Belastingdienst.
 • Voor zonnepanelen in Capelle aan den IJssel zijn er op dit moment geen directe subsidies. Wel bevordert o.a. de gemeente Zuidplas het gebruik van hernieuwbare energie en isolatiemaatregelen met een Duurzaamheidslening, waar je als inwoner van Capelle gebruik van kunt maken.
Zonnepanelen in Capelle aan den IJssel 2

Meest gestelde vragen over zonnepanelen in Capelle aan den IJssel

1. Waar kan ik de beste zonnepanelen kopen?

Een investering in zonnepanelen is niet niks. Het is een grote som geld. Die ga je natuurlijk ook weer terugverdienen, maar je wilt wel vanaf het begin al vertrouwen hebben in de leverancier of installateur.

Dat snappen wij maar al te goed. Als je op zoek bent naar de beste zonnepanelen in Capelle aan den IJssel en deze wilt laten installeren op jouw dak, schuur of in je tuin, neem dan contact met ons op. Waarom? Meerdere redenen:

 • BC-Zonnepanelen werkt uitsluitend met erkende merken die betaalbare zonnepanelen leveren van de hoogste kwaliteit, waaronder AEG Power Solutions, Jinko Solar, DMEGC Solar, GoodWe en SolarEdge.
 • Daarnaast heeft klanttevredenheid bij ons prioriteit nummer één. Daarom werken wij met een klein team van gepassioneerde professionals. Persoonlijk contact staat bij ons centraal. 
 • Al onze installateurs zijn doorgewinterde professionals met hart voor de zaak. Met plezier komen zij de zonnepanelen bij jou installeren. Maar…ze zijn pas echt blij wanneer de klant dat ook is!

Van onze klanten ontvangen we dan ook hartverwarmende reviews waar we trots op zijn:

“Superblij met onze zonnepanelen! Het was verreweg de scherpste offerte! Duidelijk overleg bij de plaatsing over de aanpak, hoe de panelen kwamen, waar de kabel zou lopen. Goede en aardige installateurs! Panelen liggen super mooi op het dak en ook handig dat je via de app je opbrengst gelijk kunt zien! Top!”

Zin om een afspraak te maken? Neem contact met ons op, dan komt een van onze installateurs persoonlijk langs om een offerte te maken die aansluit op jouw unieke situatie.

Tevreden klant BC Zonnepanelen Capelle aan den IJssel

2. Waar moet je om denken bij zonnepanelen?

Er zijn een aantal dingen waar je aan moet denken bij het kopen van zonnepanelen:

 • Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?
 • Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?
 • Welk type omvormer heb ik nodig?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De kans is groot dat jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. Zonnepanelen kunnen namelijk op zowel schuine als platte daken worden geïnstalleerd. Ze kunnen in de tuin worden geïnstalleerd en op schuurtjes. En op grote en kleine oppervlakken. 

Om te zien of jouw dak echt geschikt is, doe dan onze dakscan. Zo zie je direct of jouw dak geschikt is om zonnepanelen op te plaatsen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Een tweede reden om onze dakscan te gebruiken, is dat je meteen ziet hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Dit aantal hangt af van een aantal factoren:

 • Hoeveel energie jij (of je gezin) verbruikt.
 • Hoeveel oppervlakte je hebt om zonnepanelen op te installeren en of je moet kiezen tussen kleinere of grotere panelen.
 • Voor wat voor soort panelen je kiest (van panelen met een hoger vermogen heb je minder nodig).
 • De hellingshoek en de richting van je dak. Daken gericht op het zuiden leveren optimale opbrengst op. Daken gericht op het noorden leveren daar rond de 70-75% van op.

In het algemeen geldt het volgende. De meeste zonnepanelen hebben een vermogen van 370 Wattpiek, die per jaar gemiddeld 293 aan kWh oplevert. Een gezin van drie personen verbruikt rond de 3500 kWh per jaar aan energie, dus dan zit je rond de 10-12 zonnepanelen (rekening houdend met een marge).

Woon jij in Capelle aan den IJssel of omstreken? Doe onze dakscan of neem contact met ons op om te zien hoeveel zonnepanelen jij precies nodig hebt.

Welk type omvormer heb ik nodig?

Behalve zonnepanelen heb je ook een omvormer nodig als je zonne-energie wilt gebruiken in huis. De omvormer zet de stroom die de zonnepanelen opwekken om in bruikbare wisselstroom. Zonder omvormer kun je de zonnepanelen (of eigenlijk de energie die ze opwekken) niet gebruiken.

Onze tip is om niet te besparen op de omvormer. Het is belangrijk om een omvormer van goede kwaliteit te hebben, zodat je kunt profiteren van een zo gunstig mogelijke opbrengst. Bovendien moet een omvormer sneller worden vervangen (zo’n 8-10 jaar) dan zonnepanelen (25 jaar), dus je kunt beter een goede kopen die langer meegaat.

De omvormer moet qua vermogen passen bij de zonnepanelen die je laat installeren. Valt er schaduw op je dak door bomen of objecten? Dan is het handig om te kiezen voor micro-omvormers, zodat elk paneel is voorzien een omvormer en de gehele opbrengst niet wordt beïnvloed door één paneel.

Uiteraard adviseert BC-Zonnepanelen je graag over de juiste soort omvormer.

Zonnepanelen in Nieuwerkerk aan den ijssel kopen 1

3. Wat kost het plaatsen van 10 zonnepanelen?

Voor 10 zonnepanelen in Capelle aan den IJssel en de installatie daarvan betaal je rond de 6.500 euro.

4. Hoe vaak maak je zonnepanelen schoon?

Sommige leveranciers zeggen dat je zonnepanelen maar één keer in de vijf jaar hoeft schoon te maken. Het klopt dat zonnepanelen heel weinig onderhoud vereisen, maar wij zijn van mening dat je toch wel één keer per jaar een lichte schoonmaak kunt doen.

Uiteraard maakt de regen de panelen automatisch schoon, maar het gaat er meer om dat vuil zich niet ophoopt, zoals vogelpoep of bladeren. Als er een dun laagje vuil op je panelen ligt, kan dat de opbrengst omlaag brengen. Een grote vlek met vogelpoep kan je opbrengst met 2-5% doen verminderen.

Om je zonnepanelen op een veilige manier schoon te maken, volg je de volgende tips:

 • Schakel je panelen uit voor de veiligheid.
 • Verwijder grof vuil, zoals takken of bladeren.
 • Gebruik een zachte borstel of spons, zodat je geen krassen op de panelen veroorzaakt. Er zijn ook speciale borstels en sponzen met een inwendige wateraanvoer te koop voor zonnepanelen.
 • Vul een emmer met osmosewater (dit is ontkalkt water) en gebruik een biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel.
 • Bij lastig bereikbare zonnepanelen kun je ook een tuinslang gebruiken.

Lukt het niet om zelf je zonnepanelen schoon te maken? Dan kun je dat ook laten doen. Voor vragen over onderhoud neem je contact op met ons serviceteam.

Zonnepanelen in Capelle aan den IJssel schoonmaken

5. Is er subsidie voor zonnepanelen in Capelle aan den IJssel?

Tot slot een belangrijke vraag: is er subsidie voor zonnepanelen in Capelle aan den IJssel? Er is om dit moment geen directe subsidie, maar er zijn wel een aantal maatregelen voor de bevordering van duurzame energie.

Zo werkt de gemeente Zuidplas hard aan het stimuleren van duurzame energie en het verlagen van conventioneel energiegebruik. Daarvoor stelt de gemeente een Duurzaamheidslening beschikbaar, die zowel voor huiseigenaren geldt als voor huurders.

Met deze lening kun je zonnepanelen financieren, maar ook andere maatregelen om energie te besparen. Denk aan groene daken, warmtepompen, gevelisolatie, vloerisolatie, etc. Meer informatie vind je op de website van de gemeente Zuidplas

Op Duurzaamcapelle.nl vind je bovendien nog meer informatie over subsidies voor hernieuwbare energie in Capelle aan den IJssel.

Zonnepanelen in Nieuwerkerk aan den ijssel kopen 2

De beste zonnepanelen in Capelle aan den IJssel kopen

Meer weten over het kopen van de beste zonnepanelen in Capelle aan den IJssel? Doe een gratis dakscan op onze website, of neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Het team van BC-Zonnepanelen staat je altijd opgewekt te woord!