Zonnepanelen in Nieuwerkerk aan den IJssel

Inhoudsopgave

 1. Waarom zou je zonnepanelen in Nieuwerkerk aan den IJssel kopen?
 2. De beste zonnepanelen in Nieuwerkerk aan den IJssel en omstreken
 3. 6 dingen die je moet weten voor het kopen van zonnepanelen
 4. Is je dak geschikt voor zonnepanelen?
 5. Wat voor soorten zonnepanelen zijn er?
 6. Hoeveel kosten zonnepanelen?
 7. Is het beter om zonnepanelen te kopen of te huren?
 8. Subsidie voor zonnepanelen in Nieuwerkerk aan den IJssel
 9. Hoeveel zonnepanelen heb je nodig voor 5000 kWh?
 10. Wat kosten 10 zonnepanelen in Nieuwerkerk aan den IJssel?

Ben je op zoek naar de beste zonnepanelen in Nieuwerkerk aan den IJssel en omstreken? BC-Zonnepanelen is dé expert op het gebied van zonne-energie en levert zonnepanelen in een straal van 40 km rondom Nieuwerkerk aan den IJssel.

In dit artikel vertellen we je 6 dingen die je moet weten voordat je overgaat tot het kopen van zonnepanelen.

Doe direct onze gratis dakscan en ontdek hoeveel jij kunt besparen op je energierekening!

Belangrijkste punten in dit artikel:

 • Op zowel platte als schuine daken kunnen we zonnepanelen plaatsen. Wel dien je een dak te hebben dat in goede staat is en de panelen kan dragen. Je kunt altijd je dak laten repareren of versterken als dat niet het geval is.
 • Er zijn vier verschillende soorten zonnepanelen. Elke soort heeft zijn eigen voor- en nadelen.
 • Het is op lange termijn gunstiger om zonnepanelen te kopen in plaats van te huren.
 • Voor een set van 10 zonnepanelen betaal je rond de 5.000-5.000 euro (inclusief btw en installatie). De btw kun je terugvragen aan de Belastingdienst.
 • Er zijn op dit moment geen subsidies voor zonnepanelen in Nieuwerkerk aan den IJssel, maar er zijn wel bepaalde regelingen (zoals de Duurzaamheidslening) voor de bevordering van duurzame energie, waaronder zonnepanelen.
Tevreden klanten BC Zonnepanelen

Waarom zou je zonnepanelen in Nieuwerkerk aan den IJssel kopen?

Heb je besloten om jouw zonnepanelen bij ons in Nieuwerkerk aan den IJssel te kopen? Een goede keuze! Onze klanten geven BC-Zonnepanelen mooie reviews, waar we trots op zijn. Daar willen wij ons ook in onderscheiden: een uitstekende klantenservice waarbij persoonlijk contact centraal staat.

“Heel tevreden over BC-Zonnepanelen en de medewerkers. De zonnepanelen zijn netjes geplaatst en ook de afwerking in de kast ziet er supergoed uit. Nette monteurs die hun vak verstaan. De afwerking van het kabelwerk is zelfs geheel onzichtbaar gemaakt. Superblij mee! BC-Zonnepanelen is een aanrader!!!” – Frans van der Schaft, tevreden klant

BC-Zonnepanelen is een klein, hecht team van specialisten op het gebied van zonne-energie. Onze installateurs hebben plezier in hun werk en zijn pas tevreden als de klant dat ook is. Maak je een afspraak met ons? Dan komen we persoonlijk langs om een offerte te maken die bij jou past.

De beste zonnepanelen in Nieuwerkerk aan den IJssel en omstreken

Natuurlijk wil je naast een excellente klantenservice ook de beste zonnepanelen hebben. Wij verkopen daarom alleen panelen van erkende merken en bedrijven. Onze top 5 leveranciers bestaat uit:

 • AEG Power Solutions
 • Jinko Solar
 • DMEGC Solar
 • GoodWe
 • SolarEdge
Zonnepanelen in Nieuwerkerk aan den ijssel kopen 1

6 dingen die je moet weten voor het kopen van zonnepanelen

Elke dag krijgen we vragen van klanten die zonnepanelen in Nieuwerkerk aan den IJssel en omstreken willen kopen. Deze vragen beantwoorden we graag en de 6 meest gestelde vragen hebben we hieronder gezet.

Heb je een vraag die hier niet tussen staat? Neem dan gerust contact met ons op.

1. Is je dak geschikt voor zonnepanelen?

Ten eerste: is je dak geschikt voor zonnepanelen? Of je nu een plat dak of een schuin dak hebt, dat maakt niet zoveel uit. Op beide soorten daken kunnen we zonnepanelen installeren. Vul op onze website gratis de dakscan in om te zien of jouw dak geschikt is.

Wat wel van belang is, is dat je dak in goede staat is en het gewicht van de panelen goed kan dragen. Misschien heeft je dak eerst wat reparaties nodig of moeten er wat bomen worden bij gesnoeid omdat er anders te veel schaduw op je dak valt?

Mocht je dak niet geschikt zijn, dan kun je ook zonnepanelen in je tuin laten plaatsen – als je die hebt.

2. Wat voor soorten zonnepanelen zijn er?

Voordat je overgaat tot het kopen van zonnepanelen is het handig om te weten wat voor soort panelen er zijn. Er zijn vier soorten:

 • Monokristallijn
 • Polykristallijn
 • Amorf
 • Glas-glas panelen

Monokristallijne panelen zijn de meest voorkomende soort. Ze worden gebruikt voor huizen van particulieren, omdat het de meest efficiënte soort is. Wel zijn ze een stukje duurder, maar het rendement dat de zonnepanelen opbrengen maakt dat het geld waard. Ook zijn ze geschikt voor kleine daken, omdat er relatief minder panelen nodig zijn.

Polykristallijne panelen zijn in vergelijking iets minder efficiënt, maar ze kosten minder dan monokristallijne panelen. Een goede optie als je wel wilt investeren in zonnepanelen en je energierekening wilt verlagen, maar niet over het kapitaal beschikt om voor monokristallijn te kiezen. Polykristallijne panelen zijn goed geschikt voor grote oppervlaktes.

Amorf (dunne film) panelen hebben een fijner ontwerp, waardoor ze buigzamer en lichter zijn. Dit maakt ze uitstekend geschikt voor oppervlaktes met een structuur, zoals daken van schuren of voertuigen. Ze zijn iets goedkoper dan monokristallijn en geven het minst rendement van alle soorten panelen.

Glas-glas panelen zijn een nieuwe soort zonnepanelen en zijn het duurst. Dat heeft een reden; ze hebben het hoogste rendement en gaan het langst mee.

Zonnepanelen in Nieuwerkerk aan den ijssel kopen 2

3. Hoeveel kosten zonnepanelen?

De prijs van zonnepanelen verschilt per soort. Maar voor de meest gebruikte soort, de monokristallijne panelen, betaal je voor een set van 12 zonnepanelen tussen de 7.500-8.700 euro. Dit is inclusief btw (die je kunt terugvragen) en installatiekosten.

Met een set van 12 zonnepanelen van elk 360 Wp wek je per jaar zo’n 3.600 kWh aan stroom op. Dat is genoeg voor een gemiddeld huishouden. Een gemiddeld huishouden (2,1 personen) verbruikt namelijk zo’n 3.500 kWh per jaar.

4. Is het beter om zonnepanelen te kopen of te huren?

Kun je beter zonnepanelen kopen of huren? Een goede vraag, zeker als je het geld nog niet hebt om te investeren in je eigen panelen. Wij adviseren om huren als laatste optie te houden. Hoewel het in eerste instantie goedkoper lijkt (je hoeft immers geen grote som geld te investeren in het begin), is het op lange termijn veel minder rendabel.

Je bent namelijk niet officieel eigenaar van de panelen als je voor huren kiest. Dit betekent dat een derde partij geld verdient aan jouw gebruik van de panelen. Ja, je brengt er wel je energierekening mee omlaag. Maar je blijft betalen; je kunt niet genieten van de opbrengst na de terugverdientijd (die nu zo’n 7 jaar is). En ook niet van de btw-teruggave.

Plus: een voordeel die door veel leasebedrijven wordt genoemd zijn de lage onderhoudskosten. Maar kosten door problemen met apparatuur worden vaak gedekt door de garantie op de panelen! Dit is dus eigenlijk helemaal geen voordeel.

Als je ervoor kiest om zonnepanelen te kopen in plaats van te huren, wordt je huis bovendien waardevoller. Mocht je ooit je huis willen verkopen, dan duwen je zonnepanelen de prijs sowieso omhoog.

Zonnepanelen in Nieuwerkerk aan den ijssel kopen 4

5. Subsidie voor zonnepanelen in Nieuwerkerk aan den IJssel

Is er een subsidie voor zonnepanelen in Nieuwerkerk aan den IJssel en omstreken? Daar zouden we graag ja op antwoorden. Hoewel er geen subsidie voor panelen in Nieuwerkerk aan den IJssel is, zijn er wel andere maatregelen waar je gebruik van kunt maken.

De gemeente Zuidplas doet hard haar best om duurzaamheid te bevorderen. Zo kun je een Duurzaamheidslening aanvragen voor energiebesparende maatregelen in je woning. Daaronder vallen zonnepanelen, maar ook groene daken, warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en raamisolatie.

Om zeker te weten wat de huidige stand van zaken is omtrent subsidies en regelingen voor duurzaamheid en zonne-energie, adviseren we je om contact op te nemen met je gemeente.

6. Hoeveel zonnepanelen heb je nodig voor 5000 kWh?

Voor 5000 kWh per jaar heb je tussen de 16 en 20 zonnepanelen nodig. Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om 5000 kWh per jaar op te wekken, is afhankelijk van wat voor soort zonnepaneel je kiest (monokristallijn, polykristallijn, amorf of glas-glas).

Ook zijn er andere factoren die de opbrengst beïnvloeden en deze optimaal of suboptimaal maken:

 • In welke richting jouw dak staat. In Nederland is het zuiden de optimale richting voor het opwekken van zonne-energie. Als je dak naar het oosten of westen is gericht, kunnen we nog steeds zonnepanelen plaatsen, alleen is de opbrengst dan waarschijnlijk een paar procent lager.
 • In welke hoek jouw panelen staan. De beste hellingshoek voor zonnepanelen is 35 graden. Met behulp van montagemateriaal kunnen we dit regelen.
 • Hoeveel schaduw er op jouw dak valt. Zonnepanelen zijn gevoelig voor schaduw. Volledige of gedeeltelijke schaduw heeft invloed op het vermogen om energie te leveren en dat leidt tot een lager rendement.
 • Of je je zonnepanelen goed onderhoudt. Hoewel zonnepanelen weinig onderhoud nodig hebben, is het verstandig om eens per jaar de panelen te reinigen. Zo voorkom je dat vogelpoep, bladeren of ander vuil zich gaat ophopen op de panelen en je rendement verlaagt.

Wat kosten 10 zonnepanelen in Nieuwerkerk aan den IJssel?

Voor 10 zonnepanelen in Nieuwerkerk aan den IJssel betaal je gemiddeld tussen de 5.000-5.500 euro. Dit is inclusief kosten voor de installatie en inclusief de btw. De btw kun je terugvragen aan de Belastingdienst. Dat scheelt 21 procent, wat bij een bedrag van 5.000 euro op 1.050 euro neerkomt!

Daarnaast gaat je energierekening direct omlaag wanneer je je zonnepanelen hebt laten installeren.

Zonnepanelen in Nieuwerkerk aan den ijssel kopen 3

Laat je zonnepanelen door BC-Zonnepanelen installeren

Wil je meer weten over zonnepanelen? Doe een gratis dakscan op onze website, of neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij helpen je graag verder!