Zonnepanelen in Zuidplas laten installeren

Wil je zonnepanelen in Zuidplas laten installeren? Een goede keuze! De gemeente Zuidplas zet stevig in op het verduurzamen van de stad. Lees in dit artikel wat voor financiële ondersteuning je kunt krijgen voor het laten installeren van zonnepanelen.

Lees ook: Opbrengst zonnepanelen berekenen, zo doe je dat

Belangrijkste punten in dit artikel:

 • Je kunt €300-1.100,- per jaar besparen met zonnepanelen.
 • Er zijn voor particulieren geen overheidssubsidies voor de aanschaf van zonnepanelen.
 • Zakelijke gebruikers kunnen zich wel aanmelden voor de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).
 • Je kunt geen gratis zonnepanelen krijgen, maar je kunt wel geld verdienen aan opgewekte zonne-energie.
 • Zonnepanelen zijn nog nooit zo goedkoop geweest en worden alleen maar efficiënter.
 • Met de dakscan van BC-Zonnepanelen kun je zien hoeveel zonnepanelen je nodig hebt en hoeveel je kunt besparen.

Zuidplas, een jonge en groene gemeente

Zuidplas is een jonge gemeente en bestaat sinds januari 2010. Misschien juist daarom dat de gemeente zo’n belangrijk agendapunt heeft gemaakt van het verduurzamen van de stad. Duurzaamheid strookt met de moderne tijd, en Zuidplas neemt daarin het voortouw.

Al 20-30% van de huizen in Zuidplas hebben zonnepanelen laten installeren. Daar kan nog het dubbele aantal bijkomen; meer dan de helft van de huizen is geschikt bevonden voor zonnepanelen.

Heb jij een huis dat geschikt is? Dan raden we je sterk aan om te investeren in zonnepanelen. Er zijn namelijk grote financiële voordelen die zonne-energie oplevert.

In dit artikel sommen we de voordelen op en laten we je zien wat voor financiële hulp je kunt krijgen voor zonnepanelen in Zuidplas.

Waarom nu zonnepanelen in Zuidplas
installeren

De gemeente Zuidplas wil in 2050 energieneutraal zijn. Dat gaat lukken, mits de bewoners ook meedoen. Dat geldt voor heel ons land. Het is fantastisch dat de overheid en gemeentes initiatieven en projecten opzetten om de transitie naar een duurzame maatschappij te bespoedigen, maar burgers moeten er zelf ook aan meedoen.

En waarom zou je ook niet? Het levert je uiteindelijk meer geld op dan wat je erin investeert. Bovendien is hernieuwbare energie stukken beter voor de planeet. In Zuidplas hebben ze nu al zo’n 120.000 bomen en rond de 1.700.000 kg aan CO2 bespaard dankzij zonnepanelen.

Als je je afvraagt of Zuidplas wel zo’n zonnige gemeente is, dan hebben we goed nieuws voor je. Het is een van de zonnigste locaties in Nederland en ontvangt rond de 1.600 zonuren per jaar! Dan is veel meer dan in het noorden of oosten van ons land.

Zonnepanelen in Zuidplas is dus een uitstekend idee. Voel je je gemotiveerd om ook mee te doen aan de zonne-revolutie in Zuidplas? En wil je de gemeente nog een stukje groener te maken?

Neem contact met ons op. Onze experts geven je graag gratis advies.

Zonnepanelen in Zuidplas: hoeveel heb ik nodig?

Je kunt ons altijd bellen voor gratis advies, maar als je direct wilt weten hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, dan kun je onze dakscan doen. Zo zie je ook hoeveel jij jaarlijks je energierekening kunt verlagen. 

Bereken hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt en ontdek hoeveel je jaarlijks kunt besparen. Doe nu onze dakscan! 

 1. Check of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. Zie gelijk hoeveel zonnepanelen je nodig hebt én hoeveel je daarmee per jaar bespaart aan energiekosten.
 2. Betaal nooit meer voor je energie. Met zonnepanelen wek je zelf je energie op waardoor je niet meer hoeft te betalen voor je elektriciteit. In sommige gevallen krijg je zelfs geld terug van je energiemaatschappij.
 3. Krijg een elektrische step cadeau. Bij de aanschaf van minimaal 12 zonnepanelen krijg je nu tijdelijk een elektrische step cadeau!

Let op: het in gebruik nemen van de elektrische step is volledig op eigen risico.

Kan ik gratis zonnepanelen in Zuidplas krijgen?

 Bij BC-Zonnepanelen maakten klanten regelmatig kans op gratis zonnepanelen. Het enige wat ze daarvoor hoefden te doen, was de dakscan in te vullen, akkoord te gaan met de offerte en de panelen aan te schaffen. In december 2021 hebben we zo de familie Moesai uit Rotterdam blij gemaakt met gratis zonnepanelen.

Houd onze social media en website goed in de gaten om op de hoogte te blijven van toekomstige winacties.

Gratis zonnepanelen van overheid?

Vanuit de overheid of gemeente Zuidplas zijn er geen gratis zonnepanelen in Zuidplas verkrijgbaar, maar er zijn wel verschillende initiatieven waar je aan mee kunt doen. Ook zijn er bepaalde leningen beschikbaar.

De gemeente heeft een speciale website opgezet voor subsidies en financiële ondersteuning voor hernieuwbare energie, waaronder zonnepanelen. Bekijk hier de website.

Duurzaamheidslening voor zonnepanelen in Zuidplas

Als inwoner van Zuidplas kun je \ een Duurzaamheidslening aanvragen voor het plaatsen van zonnepanelen. Ook is de lening bestemd voor groene daken, warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en raamisolatie.

Wil je de lening aanvragen voor het laten installeren van zonnepanelen? Dat kan hier.

 

Zijn er overheidssubsidies voor zonnepanelen in Zuidplas?

Behalve de btw-regeling zijn er geen subsidieregelingen meer voor particulieren in 2022. Wel zijn er voor zonnepanelen in Zuidplas een aantal andere regelingen en projecten waar je gebruikt van kunt maken – zowel voor particulieren als voor zakelijke gebruikers

1. Zonnepanelen leasen
Zonnepanelen kun je ook leasen, ofwel lenen. Dat houdt in dat je gezamenlijk deel uitmaakt van een groot project met zonnepanelen. De opgewekte energie wordt aan het net geleverd, zodat jouw energierekening wordt verlaagd met de opbrengst daarvan.

Aan deze projecten kun je meedoen via de postcoderoos. Kijk voor meer informatie op de website zonopzuidplas.nl.

2. Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor zakelijke gebruikers
Ben je een zakelijk gebruiker? Dan kun je het gebouw dat je bezit of verhuurt verduurzamen, waarvoor je een investeringssubsidie (de ISDE) krijgt. Dit geldt voor warmtepompen en zonneboilers.

Voordelen van zonnepanelen in Zuidplas

Er zijn enorm veel voordelen van zonne-energie. Hier volgt een opsomming van de belangrijkste voordelen:

 • Je krijgt een terugleververgoeding voor het teveel aan opgewekte zonne-energie.
 • Zonne-energie is een essentieel onderdeel in de strijd tegen klimaatverandering.
 • Zonnepanelen kunnen je energierekening met wel 50% verlagen.
 • Een installatie met zonnepanelen verhoogt de waarde van je woning.
 • Zonnepanelen kosten in 2022 25% minder dan in 2014.

Waarom je zonnepanelen zelf moet financieren

Het gros van de zonne-energie ondernemers in Nederland hebben zelf hun zonnepanelen gefinancierd. Of dat nu voor privégebruik is of voor commerciële doeleinden: een investering in zonnepanelen betaalt zichzelf in korte tijd terug.

De terugverdientijd ligt in 2022 rond de 7-9 jaar, en dat zal de komende jaren nog wel korter worden. Zonnepanelen gaat nu zo’n 25 jaar lang mee, dus dan heb je een enorm lange tijd waarin je winst kunt maken met de zonne-energie die je opwekt.

Lees ook: De belangrijkste vragen over zonnepanelen beantwoord

Kun je geld verdienen aan zonnepanelen als je geen eigenaar bent?

Alle in dit artikel genoemde financiële voordelen komen toe aan de eigenaar van het zonnepanelen. Als eigenaar kom je in aanmerking voor de belastingvoordelen (het aftrekken van  de btw), terugleververgoedingen en eventuele subsidies.

Lease je je zonnepanelen of doe je mee aan een gemeenschappelijk zonnepanelenproject? Dan kun je geen aanspraak maken op subsidies of belastingvoordelen, maar kun je eventueel wel gebruikmaken van de terugleververgoedingen. Dit verschilt echter per project.

Lees ook: BTW teruggave zonnepanelen regel het direct in 3 stappen!

Hoe gaat BC-Zonnepanelen te werk?

BC-Zonnepanelen is gevestigd in Nieuwerkerk aan den IJssel en installeert zonnepanelen in een straal van 40 km. Zuidplas is daar onderdeel van.

Zodra je hebt besloten om zonnepanelen te laten installeren, en je woont in Zuidplas of ergens anders in ons werkgebied, dan kun je contact met ons opnemen. Wij vragen je dan om de volgende informatie:

 • De ligging van je woning
 • Of je een plat of schuin dak hebt
 • Het oppervlakte van je dak
 • Wat je wensen zijn en wat je budget is

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen waar je uit kunt kiezen, dus dat kunnen we je eventueel ook uitleggen. Samen kiezen we zo de beste panelen voor jouw dak.

Uiteraard kun je, voordat je contact met ons opneemt, de dakscan doen om te zien hoeveel panelen jij nodig hebt.

 

Zodra jouw panelen zijn geïnstalleerd, kun je met onze app zien hoeveel ze opbrengen.

 

Verduurzaam nu je huis met BC-Zonnepanelen

 

BC-Zonnepanelen is dé installateur voor het laten plaatsen van zonnepanelen in Nieuwerkerk aan den IJssel en alle omringende gemeentes in een straal van 40 kilometer, waaronder Zuidplas.

 

Neem nu contact met ons op via 085-4444300 (bereikbaar tijdens kantooruren) of vul hier het contactformulier in. Dan nemen wij binnen één werkdag contact met jou op.