Zonnepanelen prijs berekenen met dakscan

Wil je direct de prijs voor jouw toekomstige zonnepanelen berekenen? Dat kan met onze dakscan!

Bespaar een vakantie per jaar

Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Het is een investering die zichzelf terugverdient. Wanneer je zonnepanelen koopt, bespaar je namelijk op de energiekosten. Dit kan oplopen tot wel honderden euro’s per jaar. Daar kun je lekker van op vakantie!

Een rekenvoorbeeld van wat je jaarlijks kunt besparen

Stel, je hebt een gemiddeld huishouden en verbruikt jaarlijks zon 3500 kWh. Je schaft 12 zonnepanelen aan, die samen goed zijn voor 3500 kWh per jaar.

Installatiekosten: € 5.000,-

Waarvan btw: € 1.050,-

Deze btw kun je grotendeels terugvragen, dus dan komen de totale kosten uit op ongeveer: €4.000,-.

Jaaropbrengst 12 zonnepanelen: 3500 kWh

Gemiddelde elektriciteitsprijs in 2022: 0,24 per kWh

Jaarlijkse besparing*: 3500 x 0,24 = €840,-

* Aan dit rekenvoorbeeld kunnen geen rechten worden ontleend.

Zonnepanelen prijs berekenen met dakscan BC-Zonnepanelen (1)

Zonnepanelen prijs en installatie in 3 stappen

1. Doe de dakscan

Check of jouw dak geschikt is om zonnepanelen te plaatsen. Vul onze dakscan in en dan doet onze computer het werk voor je. Bekijk direct hoeveel zonnepanelen je nodig hebt én hoeveel je daarmee per jaar bespaart aan energiekosten!

Vul de volgende gegevens in:

       Postcode en huisnummer

       Contactgegevens en jaarlijks verbruik in kWh

2. Direct inzicht in je besparing

Check je inbox! Het resultaat van de dakscan laat zien wat het bedrag is dat je per jaar kunt besparen en het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt.

Vervolgens kun je met een van onze specialisten telefonisch jouw wensen en behoeften doornemen. Tijdens een persoonlijk gesprek adviseren we je graag over jouw situatie en maken we een offerte op maat, speciaal voor jouw dak.

3. Betaal nooit meer voor je energie!

We doen een dubbelcheck om te zorgen dat alles in orde is. Als je akkoord gaat, komt een van onze erkende installateurs de zonnepanelen bij jou installeren. Dit is binnen één dag gepiept en je kunt direct beginnen met het opwekken van duurzame zonne-energie.

Je hoeft vanaf dag één dus nooit meer te betalen voor je elektriciteit, en in sommige gevallen krijg je zelfs geld terug van je energiemaatschappij!

Mocht je tegen problemen aanlopen, dan kun je altijd bij ons terecht voor een oplossing.

Zonnepanelen prijs berekenen met dakscan BC-Zonnepanelen (1)

Is mijn dak geschikt?

Grote kans van wel! De meeste daken in Nederland zijn geschikt voor zonnepanelen. BC-Zonnepanelen is gevestigd in Nieuwerkerk aan den IJssel. Wij leveren en installeren zonnepanelen in een straal van 40 km.

Bevindt jouw woning zich in in een straal van 40 km rondom Nieuwerkerk aan den IJssel? Doe dan onze snelle dakscan en ontdek direct of jouw dak in aanmerking komt. 

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Voordat je zonnepanelen koopt, moet je natuurlijk de juiste capaciteit van jouw dak berekenen. Hoeveel zonnepanelen heb je nodig? Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het dakoppervlak, de ligging van je huis en de hoeveelheid zonlicht. Met onze dakscan kun je eenvoudig alle gegevens invoeren voor een handige prijsopgave.

Wil je graag direct persoonlijk advies? Bel dan onze experts op 085-4444300 of vul het contactformulier in.

Hoeveel panelen passen op mijn schuine dak?

Om te berekenen hoeveel panelen er op je schuine dak passen, deel je simpelweg het aantal m2 van jouw dak door 1,65 m2 (dit is de gemiddelde afmeting per zonnepaneel).

Als je bijvoorbeeld 10 m2 aan dakruimte hebt, dan zou dan genoeg ruimte moeten zijn voor 6 zonnepanelen. Immers, 10 / 1,65 = 6,06. Dat is de theorie. In de praktijk moeten we ook nog rekening houden met de afstand tussen de zonnepanelen, de obstakels op het dak, schaduwvorming, de richting waarin de zonnepanelen kunnen worden geplaatst, etc.

Bij een schuin dak moet je bovendien altijd een marge van minimaal 0,5 meter aanhouden. Vergeet niet dat 1,65 m2 de gemiddelde afmeting is van een zonnepaneel. Sommige zonnepanelen zijn groter en sommige zijn kleiner.

Hoeveel panelen passen op mijn platte dak?

Bij een plat dak geldt hetzelfde verhaal, alleen moet je dan rekening houden met een marge van minimaal 1 meter. Dit betekent niet dat er minder zonnepanelen op een plat dak passen dan op een schuin dak. Sterker nog, het kan zomaar andersom zijn!

Hoeveel zonnepanelen er op je dak passen, ligt allemaal aan jouw specifieke dak. Als je onze dakscan invult, gaan we hier zo snel mogelijk mee aan de slag. 

Zonnepanelen prijs berekenen met dakscan BC-Zonnepanelen (1)

Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen?

De terugverdientijd van zonnepanelen is de periode waarin je de investering in je zonnepanelen hebt terugverdiend. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de prijs van zonnepanelen, de grootte van je dak, de opbrengst van je zonnepanelen en hoeveel zonlicht er op je dak valt.

Tegenwoordig ligt de terugverdientijd voor een installatie van 10 panelen rond de 6-8 jaar. Zonnepanelen worden steeds efficiënter in het opwekken van zonne-energie én ze worden goedkoper in de aanschaf. De terugverdientijd wordt zodoende steeds korter.

Wat kosten zonnepanelen?

Hoe groter je huishouden, hoe meer elektriciteit je moet opwekken en hoe meer panelen je nodig hebt. Gelukkig is het ook zo dat het voordeliger is naarmate je meer zonnepanelen koopt.

Een overzicht van de prijzen vóór het terugvragen van de btw:

       Een setje van 6 zonnepanelen is per paneel ongeveer 620 euro, inclusief installatie. Totaalprijs: 6 x 620 = 3720 euro

       Een set van 10 zonnepanelen kost per paneel ongeveer 540 euro, inclusief installatie. Totaalprijs: 10 x 540 = 5400 euro

       Een set van 18 zonnepanelen kost per paneel ongeveer 450 euro, inclusief installatie. Totaalprijs: 8100 euro.

Onthoud dat je de btw terug kunt vragen! Dat scheelt weer 21% op het totale aankoopbedrag. Bij een set van 18 panelen is dat 1701 euro.

Prijs zonnepanelen plat dak per m2

De totaalprijs, dus van de zonnepanelen en de installatie, ligt bij een plat dak net iets anders dan bij een schuin dak. Dat komt omdat er bij een plat dak meer materiaal voor nodig is om de zonnepanelen goed te bevestigen en in de juiste hellingshoek te plaatsen.

Zonnepanelen werken het meest efficiënt bij een hellingshoek tussen de 35-45 graden, gericht op het zuiden. Aangezien een plat dak niet die natuurlijke hellingshoek biedt, is er een opstelling voor nodig. Daarnaast kan het zijn dat er ballast moet worden gebruikt, zodat de panelen niet wegwaaien bij wind of storm.

Aan de andere kant is het wel makkelijker om rond te lopen op een plat dak, dus de installatiekosten zullen iets goedkoper zijn dan bij een schuin dak. Al met al hangt het dus van verschillende factoren af hoeveel het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak per m2 kost.

Prijs zonnepanelen schuin dak per m2

Hetzelfde geldt voor de plaatsing van zonnepanelen op een schuin dak. Een schuin dak biedt vaak wel de gewenste hellingshoek, dus is er minder materiaal voor nodig om de panelen te installeren.

In tegenstelling tot een plat dak is een schuin dak lastiger om op te bewegen, dus de installatiekosten kunnen iets hoger uitvallen. Nogmaals, dit is allemaal afhankelijk per specifieke situatie.

Doe onze dakscan voor een persoonlijke prijsopgave!

Duurzaam én winstgevend

Zonnepanelen zijn de toekomst. Ze worden goedkoper, efficiënter én noodzakelijker. Bovendien gaan ze lang mee. Met maar liefst een levensduur van 25 jaar en een terugverdientijd van gemiddeld 7 jaar, verdien jij straks goud geld aan het opwekken van je eigen zonne-energie.

En je bespaart niet alleen geld. Je bespaart het milieu ook de nodige CO2-uitstoot. Met een installatie die jaarlijks 3500 kWH opwekt, bespaar je namelijk zon 1600 kilo CO2 per jaar.